Airbnb lägenheter: rabattkoder och kampanjer till 2019, rabatt på din första bokning, omdömen

Det framgångsrika nystartade företaget från San Francisco lanserades 2008 och har idag nått överraskande popularitet över hela världen. Tänk dig att allt började med bara några hundra lägenheter!

Idag erbjuder Airbnb boende i en masa olika städer och länder och det finns något för alla slags smaker och plånböcker. Rum, vandrarhem, turistvagnar, lägenheter, boende på yacht, möblerade grottor och ett flertal andra alternativ. Antalet möjligheter är riktigt enastående. Det trevligaste är dock alla specialerbjudanden och rabatter som regelbundet läggs upp.

Tycker du om att resa men fortfarande inte har registrerat dig på Airbnb? Ta då tillfället i akt – registrera dig nu och välj ett bekvämt boende var som helst i världen! Använd dig av länken nedan och få en rabatt på $33 till din första resa (erbjudandet är giltigt när denna artikel och skrivs men kan ha ändrats). Använd denna kampanjkod för att betala för en del av din första bokning och njut av din resa!

Länk bonus på din första bokning

OBS! Detta erbjudande gäller endast när du registrerar dig via länken ovan.

Den mottagna rabattkoden aktiveras så att du kan betala för hyra över $78 (informationen är giltig i skrivande stund men den kan ha ändrats). Planerar du en resa som kostar lite mindre? Använd då kampanjkoden vid ett senare tillfälle! När det gäller din aktuella resa kan du istället använda dig av andra rabatter som kommer att diskuteras i den här artikeln.

OBS: Vid årsskiftet 2018/2019 erbjuder hemsidan den största rabatten när du bokar för första gågen. Det är just nu den bästa tiden att upptäcka världen med Airbnb!

Registrering på Airbnb: Kostnadseffektiva resor runt om i världen med bara några enkla steg

Så nu har du klickat på länken och gått vidare i registreringsprocessen. Nu är du bara några steg ifrån oförglömligt och bekvämt resande och logi.

 1. Den officiella hemsidan erbjuder flera registreringsmetoder: via sociala nätverk (Facebook, Google+) eller per e-post. Välj lämpligt alternativ och ange din information i respektive fält.

Registrering på Airbnb: Kostnadseffektiva resor runt om i världen med bara några enkla steg

Genom att registrera dig måste du gå med på att respektera alla medlemmar i Airbnb-samhället då detta är ett krav för att få använda sig av tjänsten.

 1. Vänta på e-postbekräftelsen och använd länken i e-postmeddelandet för att bekräfta registreringen.
 2. Ladda upp ditt riktiga foto.
 3. Ange telefonnumret och vänta på meddelandet med bekräftelsekoden och ange denna i det obligatoriska fältet.

Nu är registreringen färdig! Det är bara ett steg kvar: fyll i fälten i din profil.

Perfekta lägenheter på Airbnb: Hur man väljer rätt

För att göra detta väljer du alternativet ”Redigera profil” i kontomenyn. Fyll i alla föreslagna områden så pass noggrant som möjligt; ange kontaktuppgifter, skriv lite om dina fritidsintressen och ange ditt föredragna sätt att resa på, samt din favoritmat. Användare på hemsidan burkar skriva om deras favoritböcker, musik och filmer. Det kommer knappast som någon överraskning då tjänsten bygger på kommunikation och vänskap.

Airbnb vill skapa en plattform som är säkert för alla parter. Se till att du endast anger korrekt information! Detta kommer att hjälpa värden att förstå vad som väntar dem och hur de kan kontakta gästen.

Perfekta lägenheter på Airbnb: Hur man väljer rätt

Efter att du har registrerat dig är det dags att gå vidare till att välja lämpliga lägenheter.

 1. Innan du sätter igång ska du välja vilken valuta och vilket språk du föredrar.
 2. I sökrutan ska du ange plats, planerat datum och antal resenärer för resan.
 3. Glöm inte att ange vilket slags boende du är intresserad av. Airbnb erbjuder följande alternativ: Helt boende (Du har då hela platsen till ditt förfogande), eget rum (du får ett eget rum men andra områden i boendet kan delas med värden eller andra gäster), och ett delat rum (för flera gäster).
 4. Ange prisklass: Du sparar då en hel del tid i sökandet.

Läs mer om tips och knep: Vad man ska tänka på när man bokar

Hyran beror till stor del på lägenhetens läge. Boende i stadskärnan och i närheten av transportmedel och lokala sevärdheter och attraktioner är oftast dyrare.

 1. Var uppmärksam på alternativet ”Fler filter”. Här kan du ange ytterligare bekvämligheter som du vill att ditt boende ska ha: Internet, TV, porttelefon, m.fl.
 2. Se till att du kryssar i rätt filter om du planerar att resa med barn eller husdjur.
 3. När du har kryssat i alla nödvändiga filter klickar du på ”Visa boenden.”

Läs mer om tips och knep: Vad man ska tänka på när man bokar

På hemsidan hittar du boendealternativ enligt de parametrar du anger. På höger sida ser du också en karta över den platsen du planerar att besöka och där kan du direkt markera var du önskar att bo.

 • Läs mer om lägenheterna du är intresserad av genom att klicka på lägenheternas respektive sida.
 • Läs noggrant igenom den allmänna information om boendet och titta igenom bilderna. Var uppmärksam på boendets läge, närhet till det historiska centrumet, tillgång till kollektivtrafik. I t.ex. staden S:t Petersburg är närheten till tunnelbanestationer väldigt viktigt.
 • Titta noggrant igenom reglerna för boendet: de kan skilja sig markant från boende till boende Troligtvis är rökning, extra gäster och fester förbjudet, och vissa bostäder är inte heller väl lämpade för gäster med små barn eller husdjur. Ta hänsyn till alla detaljer för att undvika problem efter ankomsten.
 • Är du intresserad av en lägenhet till affärsresan? Leta då efter annonser markerade med en särskild, portföljformad ikon. Dessa boenden är utrustade med allt som en affärsturist kan tänkas behöva. Hemsidan erbjuder dessutom sedan 2016 ny slags kampanjkod – $50 rabatt på affärsresor. För att få denna rabatt ska du kika på avsnittet ”Airbnb för arbete” i ditt personliga konto och ange ditt företags postadress.

Missa inte chansen: Hur man bokar och betalar för en lägenhet på Airbnb

Du kan använda rabatten på första resan även när du betalar för din första affärsresa.

 • Utvärdera listan över extra bonusar som ägaren erbjuder. Boendet kan t.ex. vara utrustat med tvättmaskin, badrumsartiklar och hårtork. Ange du vill kunna använda köket, och i så fall på vilka villkor. Ibland ingår frukost i priset. Värden kan ibland erbjuda denna tjänst mot avgift (på gästens begäran).
 • Läs noggrant igenom tillgängliga omdömen om det boende du är intresserad av (Airbnb publicerar endast feedback från verifierade tidigare besökare). Detta är ett mycket informativt sätt att lära sig mer om det stället du planerar att bo på då man oftast får information som man inte kan läsa sig till i den allmänna beskrivningen.

Ibland händer det så att nya boendealternativ inte har fått några omdömen ännu och då kan man få hyra till rabatterade priser för att boendets betyg ska förbättras. Om du inte är rädd för att ta risker kan detta vara en ypperlig chans att spara lite pengar.

 • Ibland har ägare speciella hyresvillkor, som t.ex. att de tar en extra avgift för städning eller ytterligare gäster.
 • Var uppmärksam på vilka rabatter som erbjuds: en del värdar sänker priset om man hyr lägenheter under en längre tid (mer än en vecka eller en månad).

Hur man avbokar: avbokningsalternativ på Airbnb

Missa inte chansen: Hur man bokar och betalar för en lägenhet på Airbnb

När du har hittat din bostad ska du leta efter ”Boka direkt”-alternativet. Om det finns ett sådant behöver du inte vänta på ägarens bekräftelse. Efter att du har klickat på ”Boka” -knappen sker betalningen nämligen automatiskt. Allt du behöver göra är att informera värden om särskilda uppgifter angående ankomst och placering.

Om detta alternativ inte finns tillgängligt ska du istället skicka en bokningsförfrågan till värden. Informera värden kortfattat om den kommande resan och ställ eventuella frågor. Kommunikationen med värden kan ses bland dina meddelanden.

När lägenhetsvärd har accepterat din begäran (förutom vid direktbokning) kan du betala med antingen kredit- eller betalkort: Visa, Mastercard, AMEX, Discover, JCB, m.fl.

På Airbnb betalar du en avgift från varje bokning och detta säkerställer både att tjänsten drivs på stabilt vis samt att användarna kan bruka tjänsten säkert.

Observera att det är strängt förbjudet att betala kontant utanför hemsidan. I detta fall kan ditt konto raderas.

Efter betalningen får du en elektronisk bekräftelse på din bokningen med boendets adress och ägarens telefonnummer. Så börja packa väskan!

Hur man avbokar: avbokningsalternativ på Airbnb

Många föredrar att boka sin lägenhet i förväg, vilket är mycket praktiskt. Då är det värt att se över vilka slags avbokningsalternativ som erbjuds av hemsidans:

 • Flexibel – 100% återbetalning upp till 24 timmar före incheckning.
 • Måttlig – 100% återbetalning om resan ställs in mer än 5 dagar före incheckning.
 • Strikt – 50% återbetalning av det totala beloppet om resan avbokas minst en vecka i förväg.

Du kan vid sällsynta fall se superstrikta avbokningsregler (50% återbetalning om avbokningen informeras om över 30 dagar innan planerad incheckning). Alla långtidsuthyrningar (i mer än 28 dagar) innebär speciella långsiktiga avbokningsregler.

Vilken slags avbokningspolicy som gäller anges av Airbnb i varje annons. Var uppmärksam!

Hur man sparar på Airbnb: lägenhet till rabatterat pris

Rabatter kan användas till bokningar i enlighet med följande regler:

 • Endast en rabatt kan används till varje boende och den kan bara användas en gång.
 • När rabatten har gått ut kan den inte återaktiveras.
 • Du kan inte betala för en befintlig bokning med en rabatt. Använd den istället till din nästa resa.

De som redan har ett konto på Airbnb och inte har rabatten på första resan, rekommenderas att använda speciella kampanjkoder. Det handlar om en alfanumerisk kombination som användare klistrar in det speciella fältet vid slutskedet av bokningen. De uppdateras regelbundet och innehåller specifika områden till ett visst land eller stad.

Välkommen hem! Glöm inte att besöka din Airbnb-profil

Under 2018 och 2019 är dessa koder giltiga:

 • POLOGNE2016 (fungerar nästan överallt)
 • NORVEGE2016
 • SICILE2016
 • MAROC2016
 • PORTUGAL2016
 • AMSTERDAM2016
 • ESPAGNE2016
 • SARDAIGNE2016
 • MALTE2016
 • CROATIE2016

Dessa koder kan fungera vid boendebokning i andra länder. Här är listan över giltiga kampanjkoder till olika städer:

 • BARCELONE2016
 • DUBLIN2016
 • FLORENCE2016
 • MILAN2016
 • STOCKHOLM2016
 • COPENHAGUE2016
 • AMSTERDAM2016
 • LONDRES2016
 • MOSCOU2016
 • ISTANBUL2016
 • LISBONNE2016
 • NEWYORK2016
 • MADRID2016
 • MIAMI2016
 • BERLIN2016
 • BUDAPEST2016
 • MONTREAL2016
 • PRAGUE2016
 • BRUXELLES2016
 • ROME2016
 • SF2016

De nyaste kampanjkoderna är giltiga i 2017 ger rabatterade priser på bostäder i Barcelona och Paris. Om du vill använda dessa rabatter, måste du skriva in dessa i enlighet med exemplet, som t.ex. ”CITY2018” eller ”BARCELONE2018”. Det är mycket möjligt att koderna kommer att fungera i början av 2019 också. Dessutom rekommenderas det att man testar äldre kampanjkoder – de kan nämligen också fungera bra.

Det bör noteras att Airbnb nyligen begränsade sina kampanjkoder i specifika länder och städer i takt med att tjänsten har blivit känd över hela världen. Därför håller kampanjerbjudanden på att gradvis bli mindre aktuella. År 2019 kanske ännu färre av dem fungerar. Spara på resa nu med kampanjkoder!

Det är också väldigt troligt att det kommer att finnas rabatter och kampanjer till Nyårsafton 2019. Missa inte chansen att åka på en fantastisk vinterresa till förmånliga priser! Prenumerera på nyhetsbrevet och håll dig uppdaterad.

Dela information och få rabatt på bokningar på Airbnb

Reser du med Airbnb? Bjud in dina vänner och familj – de förtjänar också bekväma resor med boenden via hemsidan!

Genom bjuda in vänner får du en bonus på första bokning. Du får dessutom en rabatt direkt efter att din väns resa är över och du får till och med en bonus om din vän blir värd på hemsidan.

Du kan max få $5000 i bonus.

Frekventa affärsresor är inte en anledning att offra komforten. Om du anger ditt företags e-postadress får du efter din första affärsresa på över $98 en bonus på $39 (erbjudandet gäller i skrivande stund men kan ha ändrats).

Välkommen hem! Glöm inte att besöka din Airbnb-profil

När du har tagit dig hem från din destination har du ett viktigt uppdrag – nämligen att lämna lämna ett ärligt omdöme på hemsidan.

Efter resans slut har gästen 14 dagar på sig att lämna synpunkter om boendet. Du avgör själv om du vill ta tillfället i akt eller inte. Vi rekommenderar att du lämnar omdöme. Varför?

 • Synpunkter som lämnas av värden visas inte på din profil förrän du har tagit samma steg. På Airbnb är tillgången till sådan information väldigt viktig – både för värdar och gäster. Ibland kan värden avvisa en gästs bokningsbegäran utan säkerhetsskäl.
 • Tänk på hur hjälpsamt det var för dig att läsa omdömen från andra användare när du skulle välja en lägenhet. Nu är det din tur att på samma sätt hjälpa andra resenärer. Ange alla viktiga punkter i samband med ditt besök.
 • Hemsidan ger regelbundet bonusar till dem som aktivt använder systemet och lämnar intressanta och användbara omdömen. För att kunna hålla koll på och få information om sådana bonusar samt andra erbjudanden bör du prenumerera på nyhetsbrevet.

Varför rekommenderar resenärer runt om i världen Airbnbs till sina vänner?

Många turister säger att det är enklare att boka boende via den världsberömda tjänsten än att leta efter ett hotellrum.

 • Man kan njuta av sevärdheterna runt om i världen och fördjupa sig i den lokala atmosfären i främmande städer och länder. Efter hemkomsten delar turister ofta med sig av sina intryck av tjänsten: ”Jag kände mig som hemma! Det var som om jag besökte mina släktingar i ett annat land.”
 • Att ha en hyresbostad under resan är en perfekt lösning för barnfamiljer.
 • Man kan göra stora besparingar genom att hyra lägenhet. Det är väl knappast någon hemlighet att många hotell höjer priserna markant under högsäsongen. Genom att välja lägenhet kan man på så sätt spara en hel del pengar.
 • Vid oförutsedda situationer kan hemsidans användare få hjälp av Problemlösningscentrumet.
 • En viktig fördel med att hyra bostad är att värden alltid godkänner sen utcheckning eller tidig incheckning. Dessutom nämner turister ofta att värden möter dem på stationen eller på flygplatsen helt gratis.

En rolig anekdot: Under de olympiska spelen i Rio de Janeiro 2016 hjälpte Airbnb organisationskommittén en hel del. Bostäderna räckte inte till alla gäster och fans och därför blev denna tjänst en räddning för stadens gäster. Under 2018 kommer samma sak att upprepas vid vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea.

Erfarna resenärer noterar att de bästa boendealternativen, som är perfekta när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet, alltid bokas upp på nolltid. Därför ska du inte vänta med att åka på – registrera dig nu genom att använda denna länk:

Länk bonus på din första bokning

Genom att boka lägenhet via Airbnb kan du göra din vistelse i en annan stad både mer priseffektiv och bekväm. Du förtjänar den bästa lägenheten från den bästa boendetjänsten!

Varför rekommenderar resenärer runt om i världen Airbnbs till sina vänner?

12345 (60 votes, average: 4.70 out of 5)
Loading...